Press "Enter" to skip to content

Iohannis: Prin carantinarea localităţilor epidemia de COVID-19 poate fi ţinută sub control

Prin carantinarea localităţilor epidemia de COVID-19 poate fi ţinută sub control, a declarat preşedintele Klaus Iohannis apreciind că este o măsură care şi-a dovedit eficienţa.

„Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant”, a declarat președintele României, după ce a vizitat Institutul Clinic Fundeni.

Carantinarea localităților, o măsură eficientă

Potrivit șefului statului, este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil.

„De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta”, a mai spus Klaus Iohannis.

Precizările au venit după ce Iohannis a fost întrebat dacă se ia în calcul o carantinare a Capitalei în următoarele săptămâni. Şeful statului a vorbit şi despre definiţia de caz.

„Definiţia cazului sau cazului suspect este actualizată destul de des de INSP şi cred că avem acolo cei mai buni specialişti şi sunt convins că, aşa cum descriu ei cazurile, este corect”, a afirmat Iohannis.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply