Press "Enter" to skip to content

Guvernul a adoptat strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Guvernul a adoptat strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în şedinţa de Executivului actul precizând care sunt grupurile prioritare – angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din domenii-cheie, a anunțat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Suntem implicaţi în acest moment alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2”, a precizat acesta.

Potrivit lui, actul normativ pregăteşte campania de vaccinare, odată ce va fi pus la dispoziţie un vaccin.

„Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: “personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a mai spus Dancă.

Persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă iar apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie. „Estimarea este că, în prezent, 70 % din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare, Mai mult, vaccinarea este gratuita si voluntară”, a spus Dancă.

Guvernul României face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine această campanie de vaccinare pentru că aceasta reprezintă singurul remediu, pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19.

„Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu”, a spus şeful Cancelariei.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply