Press "Enter" to skip to content

Care sunt noile condiții impuse teraselor și barurilor

S-au aflat care sunt noile condiții impuse teraselor și barurilor, după ce s-au aprobat normele finale stabilite de Asociația Restaurantelor din România (HORA) cu Guvernul, potrivit Profit.ro

La ultimele discuții dintre HORA și Guvern se menționa că de la 1 iunie terasele vor fi deschise, dar numai în anumite condiții și dacă situația cu epidemia de coronavirus nu se agravează în starea de alertă până la acea dată.

Mai mult, era vorba ca din 15 iunie, litoralul să fie deschis pentru turiști, dar cu aceleași condiții, deși unii hotelieri spuneau că de la 1 iunie au peste 1000 de locuri disponibile în anumite hoteluri din Mamaia.

Noile condiții impuse teraselor și barurilor

  • depărtarea meselor la cel puțin 2 metri una de alta
  • stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica între scaunul de la o masă și cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.
  • va fi obligatorie purtarea măștilor de către personal
  • clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.
  • la o masă au voie cel mult 6-8 persoane. – după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanți
  • triaj epidemiologic pentru angajați
  • li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depășească 37 de grade pentru a fi primiți la muncă.
  • va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze și temperatura clienților.

România este ținută în „carantină turistică” de către autorități în speranța că românii care vor să meargă în vacanță vor cheltui banii în țară, în loc să plece în străinătate.

Cu toate acestea, părerea generală în spațiile publice online este că turismul românesc nu va avea prea mult de câștigat de pe urma acestei blocări a granițelor.

 

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply