Press "Enter" to skip to content

Fenechiu: Pensiile nu se vor majora cu 40% din septembrie. Sunt slabe șanse

Pensiile nu se vor majora cu 40% din septembrie, sunt slabe șanse, dar la nivelul Guvernului sunt analizate scenarii pentru majorare, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

„Din informaţiile pe care le am, posibilitatea majorării pensiilor cu 40% este destul de redusă, însă ştiu că la nivelul Guvernului sunt analizate nişte scenarii, care vizează operarea unei majorări a pensiilor, dar nu cu 40%”, a spus Fenechiu la RFI.

Potrivit acestuia, elasticitatea bugetului este redusă, iar orice majorare neluată în calcul la buget nu poate fi suportată.

„Între România şi nişte procente, lăsând la o parte orice formă de ipocrizie, eu cred că există o responsabilitate, atât politică, cât şi personală şi cred că în momentul în care pui mâna pe pix şi semnezi o asemenea măsură sau când ridici mâna şi votezi, trebuie să fii conştient”,  a declarat Fenechiu.

„Elasticitatea bugetului este redusă, iar luarea unor măsuri pentru câteva procente poate arunca România, în acest context european şi mondial în care suntem, într-o situaţie total nefavorabilă, iar dacă ai puţină responsabilitate, poţi să-ţi asumi chiar şi riscul pierderii unor procente, poate chiar a alegerilor, dar să eviţi să intri în istorie ca un Guvern care eşti groparul României”, a răspuns liberalul.

Daniel Fenechiu a indicat că, în privinţa majorării alocaţiilor, la nivelul Guvernului sunt verificate mai multe scenarii.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply