Press "Enter" to skip to content

Voucherele de vacanță se vor acorda în continuare românilor

Vopucherele de vacanță se vor acorda în continuare românilor, chiar dacă în ultimele luni a existat o incertitudine legata de oferirea acestora și pe următorii ani. 

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020 au fost emise vouchere de vacanță în valoare de 258 de milioane de euro.

„An de an vorbim de un rulaj de 300 de milioane de euro generat de către voucherele de vacanță. Salariații beneficiari mai cheltuiesc cel puțin 20% în plus pe cazare și alte servicii turistice, deci putem discuta de o sumă anuală care se ridică la minim 350 de milioane de euro și de care beneficiază industria turistică din România. Dacă am reuși să avem proiecte multianuale pe 10 ani, industria ar beneficia de o stabilitate mare, iar hotelurile ar putea avea acces la credite pentru investiții, având un rulaj garantat de aceste vouchere, care asigură un succes mare la vânzări”, adaugă Lucian Boronea, vicepreședinte ANAT.

Voucherele de vacanță se vor da în continuare

Salariații își achiziționează vacanțele interne cu voucherele de vacanță, la ora actuală, atât prin intermediul agențiilor de turism, care pot oferi și pachete turistice achitate cu aceste vouchere, cât și direct de la structurile de cazare.

Agențiile de turism pot adăuga serviciului de cazare și alte servicii complementare – transport, masă, excursii locale, bilete la spectacole și evenimente – care înglobate într-un pachet de servicii oferă posibilitatea plății integral cu tichete de vacanță. Separate, aceste servicii nu s-ar putea achita decât cu numerar și, în plus, pachetele turistice astfel create de către agențiile de turism sunt garantate 100% împotriva insolvenței.

Proiectul voucherelor de vacanță s-a bucurat de un mare succes, aducând beneficii enorme atât pentru salariați, cât și pentru industria turistică românească.

În ultimii doi ani a început să se observe dezvoltarea pachetelor tip city break în România – în orașe precum București, Sibiu, Oradea sau Constanța – achitate cu vouchere de vacanță.

Boronea consideră că este doar un început. „Dorim dezvoltarea unei rețele de transport aerian pe rute interne, care va determina utilizarea la scară mai mare a voucherelor de vacanță pentru city break-uri. Să nu uităm că, potrivit tuturor studiilor internaționale, fie elaborate de către IATA (Asociația Internațională a Transportului Aerian) ori de către McKinsey, turismul de afaceri și transportul aerian își vor reveni în intervalul 2023-2024, însă turismul intern își va reveni mult mai repede”, mai spune vicepreședintele ANAT.

 

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply