Press "Enter" to skip to content

Nevasta senatorului PSD Lucian Romașcanu, colecționară de funcții la stat pe bani grei

Nevasta senatorului PSD Lucian Romașcanu s-a dovedit în ultimii ani o adevărată colecționară de funcții la stat, adică o doamnă „multilateral dezvoltată” foarte bine plătită din bani publici.

Astfel că, potrivit Newsweek.ro, Otilia Gabriela Romașcanu a trebuit să rămână doar consilier parlamentar în 2019, când a născut al doilea copil al familiei. Din fericire, a recuperat financiar după naștere: 47.000 de euro și 37.500 de lei la botez, după cum arată declarația de avere depusă anul acesta de soțul ei, senatorul PSD Lucian Romașcanu.

Senatorul Lucian Romașcanu scria în declarația de avere depusă în decembrie 2016, că soția sa era consilier parlamentar și director de evenimente la Secoma SRL, firma deținută de soțul său.

„În declarația de avere din 2018 (după ce, în declarațiile anterioare, singura schimbare fusese dispariția postului de director de evenimente la Secoma SRL), Gabriela Otilia Romașcanu apare ca fiind nu doar consilier parlamentar, ci și consilier principal la Ministerul Apărării și consilier superior la Secretariatul General al Guvernului. În paralel, soțul era și ministru al Culturii, nu doar simplu senator”, scriu jurnaliștii Newsweek.

Nevasta senatorului PSD Lucian Romașcanu, colecționară de funcții la stat

Dacă ne uităm mai departe, adică în declarația din 2019 Otilia Romașcanu a mai pus la portofoliu niște poziții cheie bine plătite din bugetul statului:

  • membră a Consiliului de Administrație al Teletrans
  • membră în Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA.

Dar, a rămas fără postul de consilier principal de la MApN, dar îl avea încă pe cel de la SGG.

În schimb, Otilia Romașcanu a rămas doar consilier parlamentar, potrivit declarației de avere de anul acesta. Între timp a născut al doilea copil al familiei, ceea ce ar explica de ce nu a mai colecționat și alte posturi la stat.

Ca o recapitulare Otilia Romașcanu a fost sau este (după caz) în numai 2 ani:

  • consilier parlamentar,
  • consilier la Ministerul Apărării,
  • la Secretariatul General al Guvernului,
  • membru în CA al Teletrans
  • membru al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA.

Foto: Lucian Romașcanu/ Facebook

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *