Press "Enter" to skip to content

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile din 17 iunie

Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 17 iunie, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat prim-ministrul Ludovic Orban, la începutul şedinţei Executivului.

Potrivit lui Orban, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a aprobat în unanimitate următoarea Hotărâre: 

  • Articolul 1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 iunie 2020;
  • Articolul 2 – Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2 necesare a fi adoptate începând cu data de 17 iunie 2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa care face parte din prezenta Hotărâre;
  • Articolul 3 – Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora. 
Hotarare CNSU nr. 30 din 16.06.2020

Prelungirea stării de alertă nu și pentru biserică

Prim-ministrul a adăugat că, în cadrul CNSU, s-a luat, printre altele, şi decizia de a permite oficierea de slujbe publice şi în interiorul bisericilor. 

Această ultimă decizie nu a scăpat nesancționată de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că românii vor avea din nou dreptul să-şi exprime liber credinţa, iar Guvernul ar trebui să dea drumul şi la economie.

„Le-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă! După atâtea luni, românii vor avea din nou dreptul să-şi exprime liber credinţa, să meargă să aprindă o lumânare şi să asculte slujba! În final, totuşi, au înţeles că pentru PSD nu există jumătăţi de măsură! Am spus că nu vom accepta rămânerea închisă a bisericilor, dar nici a spitalelor! Românii au dreptul şi să se roage, dar şi să se trateze în spitale. Cum să accepţi păstrarea acestora închise în timp ce păcănelele se redeschid pentru profiturile prietenilor domnului Orban?!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply