Press "Enter" to skip to content

Primarul Iașiului răspunde premierului Moldovei care a jignit România

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, răspunde premierului Modovei care a jignit România și spune că nu se poate supăra pe Ion Chicu aşa cum nu te poţi supăra „pe un repetent la istorie că ia note mici”, deşi, prin declaraţiile făcute de acesta, „jigneşte România, românii, limba română, istoria noastră comună, moşii şi strămoşii noştri”.

„Ne pare nespus de rău, domnule Chicu, vremelnic prim-ministru al Republicii Moldova, că aţi ratat şansa de a rămâne, cât de puţin, în cartea de istorie a Moldovei. Dar nu suntem supăraţi, şi ştiţi de ce? Pentru că nu aveam şi nu am avut aşteptări de la domnia voastră. Cum poţi să te superi pe un repetent la istorie că ia note mici? Dar bunul simţ, tradiţional, al tuturor românilor, oare unde este? Cum credeţi că vă privesc românii din Basarabia, când aţi jignit pe cei care au venit să-i ajute?”, spune primarul Mihai Chirica, prin intermediul unei scrisori deschise adresate premierului Republicii Moldova Ion Chicu.

Potrivit lui Chirica, Ion Chicu a jignit milioane de basarabeni care au şi cetăţenie română, au copii aici la şcoală, au afaceri prospere în România. Edilul aminteşte că, deşi România nu este o ţară bogată, a întins o mână de ajutor Republicii Moldova.

„Tot ce a făcut şi va mai face România pentru cetăţenii Basarabiei este pentru că această naţiune este călcată în picioare de proprii ei conducători, este umilită şi sărăcită, vândută la străini şi, mai nou, jignită. Aţi jignit România, românii, limba română, istoria noastră comună, moşii şi strămoşii noştri, pe propria dumneavoastră mamă şi pe copiii care-i aveţi. Aţi vorbit urât în limba română despre ţara care, cu acelaşi grai, a întins o mână de ajutor. Şi nu suntem o ţară bogată, dar din puţinul nostru am dăruit celor care au acelaşi sânge ca noi. Aţi jignit milioane de basarabeni care au şi cetăţenie română, au copii aici la şcoală, au afaceri prospere la noi şi se uită cu mândrie la istoria noastră comună”, a declarat Mihai Chirica.

Premierul Moldovei a jignit România

El susţine că declaraţiile făcute de premierul moldovean Ion Chicu l-au făcut să-şi iubească şi mai mult „fraţii” din Moldova.

„Nu ne-am supărat, căci nu merită atenţia ceea ce aţi spus despre noi toţi, dar imaginaţi-vă cum ar fi fost dacă germanii din estul zidului Berlinului îi apostrofau pe germanii din vest? Oare ce înţelegeţi de aici? Se pare că mai nimic. Nu suntem supăraţi, domnule Chicu, chiar dacă ne-am îmbolnăvit medicii, îngrijind pe ai noştri. Şi ştiţi de ce? Pentru că nu va dura foarte mult şi dumneavoastră n-o să mai fiţi nimic, dar absolut nimic, ci doar o pată roşie pe o floare albă – Basarabia! Închei aici şi vă fac o mărturisire: m-aţi făcut să-i iubesc şi mai mult pe fraţii mei din Moldova”, mai spune primarul Mihai Chirica, primarul Iaşiului.

Ieri, premierul Moldovei a adus jigniri României printr-o postare pe Facebook:

„Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu “patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal.  Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc.”, a spus acesta într-o postare pe Facebook.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply