Press "Enter" to skip to content

Elev de clasa a-VIII-a, depistat cu noul coronavirus

Un elev de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi a depistat pozitiv cu noul coronavirus, el fiind primul caz de acest gen după redeschiderea şcolilor.

„Elevul diagnosticat a fost înregistrat la controlul epidemiologic din zilele de pregătire cu temperatură de 36,3ºC și a depus declarația conform căreia nu are în familie cazuri de COVID-19”, a spus Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Minorul şi părinţii săi ar fi fost depistaţi pozitiv după ce bunica acestuia a fost internată într-un spital, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, Ilie Gheorghică.

„Copilul respectiv a venit miercuri şi joi la şcoală la pregătirea pentru Evaluarea Naţională. Bunica lui a fost la spital să se opereze şi a făcut testul COVID-19, care a ieşit pozitiv. Atunci a fost chemată întreaga familie şi vineri li s-a făcut testul. A fost pozitiv pentru toţi”, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv.

După confirmarea testului, a fost dezinfectată clasa unde învaţă elevul cu ajutorul unei firme specializate şi a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică pentru a demara o anchetă epidemiologică.

Cei 11 colegi ai băiatului care au venit la şcoală săptămâna trecută vor sta acasă şi vor face pregătire online până la sosirea rezultatelor testelor acestora la infecţia cu virusul COVID-19.

În acest moment, autoritățile sanitare vor urma procedura, vor testa contacții apropiați ai elevului, dar decizia aparține DSP Iași. Toți colegii elevului, care au fost săptămâna trecută la școală, vor face de azi ore online de pregătire, de acasă. Aceștia și familiile lor sunt de azi în izolare controlată de DSP Iași. „Pobabil că DSP va decide testarea lor înainte de examene”, a au afirmat reprezentanții Inspectoratului Județean Școlar, potrivit EduPedu.ro

Profesorii de matematică și română pe care elevii i-au avut la cursurile de pregătire de la școală au rămas și ei acasă.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply