Press "Enter" to skip to content

„Fondul clasei”, o practică ce devine tot mai nocivă în învățământ

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov a cerut părinţilor să oprească strângerea de bani pentru „fondul clasei” şi i-a încurajat ca, împreună cu copiii, să pună presiune pe autorităţi, astfel încât acestea să asigure toată baza materială necesară pentru desfăşurarea procesului didactic.

„Chiar şi în aceste momente, când echipamentele necesare ar trebui acordate din bugetele primăriilor, părinţii, din grijă pentru copiii lor, doresc să recurgă la forma nelegală şi anume strângere de bani pentru a achiziţiona diverse obiecte ce nu stau în sarcina acestora. Menţionăm faptul că, conform Legii Educaţiei Naţionale, art. 102, cheltuielile cu baza materială trebuie suportate de primării, acestea făcând parte din finanţarea complementară. Pe cale de consecinţă, readucem la cunoştinţă faptul că ‘fondul clasei’ este o practică ce trebuie stopată, astfel încurajăm părinţii şi elevii să facă front comun pentru a pune presiune pe autorităţi, întrucât acestea să asigure toată baza materială necesară pentru desfăşurarea procesului didactic”, au transmis elevii din Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov.

Asociaţia face un apel şi către toţi primarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov să asigure baza materială necesară pentru desfăşurarea orelor de curs.

„Întrucât cazul din Liceul Teoretic Ştefan Odobleja nu este unul singular, facem un apel către toţi primarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov să asigure baza materială necesară pentru desfăşurarea orelor de curs”, mai spun elevii.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply