Press "Enter" to skip to content

România tratează infectații de COVID-19 cu Arbidol, un medicament rusesc de gripă neaprobat în UE

România tratează infectații de COVID-19 cu Arbidol, un medicament rusesc de gripă neaprobat în UE. Acest medicament a fost adus prima oară la noi în țară la cererea fiicei managerului de la Institutul Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, potrivit G4Media

Arbidol este un medicament rusesc pentru gripă care nu este aprobat în Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, a fost inclus de Ministerul Sănătății din România în protocolul de tratament al pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19.

Arbidol ajunge în România numai adus de sponsori, asta după ce, luna trecută, Gigi Becali se lăuda că a cumpărat 100.000 de pastile, după o discuție cu fiica managerului de la Institutul Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, potrivit jurnaliștilor G4Media.

„Nu mai cumpăr măști pentru spitale pentru că se ocupă statul de asta. Dar am vorbit din nou cu fata domnului Streinu Cercel și am comandat un medicament care nu mai există. Era foarte bucuroasă că am reușit pentru că nu mai e acest medicament. Se numește Arbidol. L-am comandat și l-am plătit deja. Aduc 100.000 de bucăți din Rusia”, declara Gigi Becali.

Ministerul Sănătății a schimbat protocolul de tratament pentru coronavirus, printr-un ordin publicat chiar ieri în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului de ministru, nu se mai recomandă tratamentul cu Paracetamol pentru pacienții cu forme ușoare ale bolii. În plus, pentru formele ușoare și medii este trecut și tratamentul cu un antibiotic (Azitromicină) și cu Umifenovir (Arbidol).

Arbidol, un medicament rusesc de gripă neaprobat în UE

Arbidol nu este comercializat în România, pentru că nu este autorizat în Uniunea Europeană, dar este utilizat, în special, în spațiul Federației Ruse, în China și Republica Moldova.

„Medicamentul Umifenovir sau Arbidol nu este aprobat în Uniunea Europeană și, de aceea, în România ajunge prin sponsorizări ale persoanelor fizice sau juridice, care îl cumpără din Rusia sau Republica Moldova. Este un antiviral folosit în cazurile de gripă, cu rezultate bune. Și Remdesivir  ajunge tot prin sponsorizări, pentru că a fost aprobat în regim de urgență în SUA, dar încă nu a fost aprobat și în UE”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu, citat de G4Media.ro.

 

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply