Press "Enter" to skip to content

Deschiderea restaurantelor, la 1 iulie. Au cel mai mare risc de infectare

Deschiderea restaurantelor se va face la 1 iulie pentru că există cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus în interiorul restaurantelor a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la Camera Deputaţilor.

Acesta a spus că nu poate trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii şi ale medicilor.

„Este aceeaşi măsură de populism de care a dat dovadă Partidul Social Democrat. Eu sunt ministru al Economiei. Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie”, a declarat ministrul Economiei.

Acesta este de părere că nu trebuie să dăm peste cap ceea ce spun specialiştii şi, dacă ei recomandă, crede că ar trebui să-i ascultăm.

Ministrul a afirmat că este convins că absolut toţi cei care deţin restaurante în interiorul clădirilor sau în interiorul hotelurilor beneficiază în acest moment de deschiderea teraselor.

Deschiderea restaurantelor, de la 1 iulie

„Eu cred că dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise şi restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic”, a susţinut el.

Țările europene sunt cu două săptămâni şi jumătate înaintea României din punct de vedere al izbucnirii epidemiei şi nu se poate face o comparaţie cu acestea.

„Părerea mea este că, dacă în acest moment Institutul Naţional de Sănătate Publică spune că este pericol, trebuie să-i ascultăm, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în acest weekend. Aţi văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare şi nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească şi mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideţi să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniştiţi într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară!”, a spus Virgil Popescu.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply