Press "Enter" to skip to content

Românii se orientează catre vacantele pe ambarcatiune. Sunt mai ieftine si mai pline de senzatii

  • Românii preferă Grecia și Croația pentru vacanțele nautice;
  • Închirierea de iahturi și ambarcațiuni necesită rezervări din timp, iar cele mai căutate perioade sunt lunile iunie și iulie;
  • Numărul de căutări în luna ianuarie 2021 s-a triplat comparativ cu luna decembrie a anului trecut;
  • Cea mai ieftină ambarcațiune de mici dimensiuni poate fi închiriată cu aproximativ 500 euro/săptămână; Cea mai scumpă ambarcațiune costă 9.000 euro/zi.

În vara anului trecut, într-o perioadă în care întreaga industrie a turismului s-a văzut nevoită să se reinventeze pentru a putea face față provocărilor aduse de pandemie.

Vacanțele pe mare, o alternativă mai ieftină și mai sigură decât o călătorie pe uscat.

Unul dintre efectele pandemiei și restricțiilor de anul trecut este accentuarea preferinței pentru călătoriile în familie sau doar cu prietenii apropiați, cu cazarea în vile private închiriate, vacanțele cu rulota sau pe barcă.

Pentru amatorii de vacanțe exotice, platformele de turism pun la dispoziție ambarcațiuni chiar  și în Polinezia Franceză, Seychelles, Thailanda sau Caraibe, prețurile pornind de la 135 euro/zi pentru un iaht cu vele, cu 2 cabine și capacitate de 4 persoane. Cea mai scumpă ambarcațiune poate fi închiriată cu 9000 euro/zi.

Grecia și Croația cele mai căutate destinații pentru vacanțele nautice

Sezonul de sailing începe, de obicei, în luna aprilie și se întinde până spre jumătatea lunii octombrie, în funcție de destinație. Conform datelor furnizate de specialiștii Vola.ro, cele mai căutate destinații  pentru acest an în rândul românilor sunt Grecia și Croația, pentru care se închiriază ambarcațiuni medii, cu o capacitate de 8-10 persoane. Cele mai solicitate perioade sunt lunile de vară, îndeosebi iunie și iulie.

Interes crescut pentru închirierea de bărci și iahturi încă din luna ianuarie – Rezervările online pentru ambarcațiuni s-au triplat

Conform datelor furnizate de Vola.ro, numărul de rezervări de ambarcațiuni efectuat în ianuarie 2021 s-a triplat comparativ cu decembrie anul trecut. ,,Amatorii de vacanțe nautice știu că pentru bărci și iahturi rezervările trebuie făcute din timp, astfel că ne-am bucurat să constatăm un interes crescut pentru Vola Boats încă de la începutul anului. Suntem prima agenție de turism online din România care facilitează efectuarea de astfel de călătorii aparte în unele dintre cele mai frumoase porturi din lume. Oferim, bineînțeles, asistență în limba română atât la cumpărare, cât și pe tot parcursul vacanței.”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro

 

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply