Press "Enter" to skip to content

Turistii din România au interzis la călătorii în Bulgaria până la finele anului

Din cauza numărului tot mai mare de infectari, Bulgaria suspendă orice activitate turistică pentru vizitatorii de peste hotare, a anunțat ministrul sănătății bulgar, Kostan Angelov. Țara vecină de la sud a luat o serie de măsuri fără precedent, care vor intră în vigoare chiar de astăzi. Potrivit autorităților de la Sofia, acestea vor fi valabile între 27 noiembrie și 31 decembrie, conform Novinite.bg.

Bulgaria ia cam aceleași măsuri de preventie a epidemiei pe care le-a luat și România:

– Prezența în școală este suspendată pentru elevii între clasele 1 și 12. Se suspendă și activitățile extracurriculare în toate instituțiile de educație superioară și orele de grup sau de pregătire față în față.

– Se suspendă vizitele la grădinițe, centrele de copii și în grupurile care organizează servicii de grup pentru copii.

– Se suspendă organizarea de congrese, seminarii, training-uri, team-building-uri și alte astfel de evenimente.

– Evenimentele culturale și de entertainment se supenda, excepție de la această regulă  făcând sălile de teatru care pot fi ocupate în capacitate de maximum 30%, dar cu obligația de a se păstrează distanțarea fizică și purtarea măștii.

– Nu este permisă organizarea de adunări sau festivități de natură privată cu un număr mai mare de 15 persoane.

– Evenimentele sportive de natură competitivă sau antrenamentele cu persoane într-un număr mai mare de 18 sunt suspendate, cu excepția competițiilor internaționale care au început deja. Toate evenimentele sportive pentru persoane peste 18 ani vor fi ținute fără audiență.

– Mersul la sala de sport este interzis.

– Vizitele la restaurant sunt suspendate. Numai livrararea de mâncare acasă și la birou este permisă.

– Se închid sălile de jocuri și cazinourile.

– Vizitele în magazine de tip mall sunt suspendate, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, magazine pentru animale, bănci, asigurători, furnizori de servicii de plata, poște. Suspendarea este numai pentru marile magazine de retail, cele mici își vor continuă activitatea că și până acum.

Dați de știre:

Be First to Comment

Leave a Reply